Befejeződött az újpesti Görgey Artúr utca felújítása

Befejeződött az újpesti Görgey Artúr utca felújítása

Befejeződött Újpesten a Görgey Artúr utca felújítása.

A február 1-jei átadás előtt az ideiglenes villamos-végállomások bontása miatt még forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A több ütemben végzett felújítás befejeztével, a Görgey Artúr utcában új, végleges forgalmi rend lép életbe, a közösségi közlekedési járatok is ehhez alkalmazkodva járnak majd. Február 1-jétől a 12-es és a 14-es villamosok teljes vonalán megindul a próbaüzem. A villamosok teljes vonalon történő elindulásával egy időben a felújítás idejére ideiglenesen indított 270-es autóbusz közlekedését véglegesítik.

A felújítás során teljes szélességében megújult az út burkolata, valamint új, bazaltbeton burkolatú villamospálya épült, amelyen a személyautók is közlekedhetnek. Az út mellett aszfaltozott kerékpársáv, az úttest két oldalán az eredeti kockakő burkolat felhasználásával parkolósávok létesültek. A villamosvonalak mentén Futár utastájékoztató kijelzőket is telepítettek.
   
Elvégezték ezek mellett a teljes felsővezeték-hálózat cseréjét, új tartóoszlopokat állítottak, valamint megújult az áramellátás. A közvilágítási rendszer is új, a világítótestek a felsővezeték-tartó oszlopokra kerültek. A felújításnak köszönhetően a villamosokon az utazási idő irányonként 2-3 perccel csökken.
   
Az átadás előtt csütörtöktől a vasárnapi üzemzárásig a Szent István tér - Újpesti piac ideiglenes villamos-végállomás elbontása miatt a 14-es villamos csak Újpest-központ metróállomásig jár - írja a BKK.

Forrás:
ittlakunk.hu