Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

Házy Erzsébet nevét vette fel egy névtelen újpesti sétány

Házy Erzsébet nevét vette fel egy névtelen újpesti sétány

A Szent Imre utca és a Bajza József Általános Iskola udvara közötti névtelen sétány Házy Erzsébet operaénekes nevét vette fel.

Az új utcatáblákat pénteken, a magyar kultúra napján helyezték ki.

Házy Erzsébet Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas opera énekesnő Újpest neves lakója volt. Pályafutását a Magyar Rádió énekkarában kezdte. 1951-ben debütált a Magyar Állami Operaházban Verdi Rigolettójának apródjaként.

Kezdetben lírai, majd az 1960-as évektől drámaibb szerepeket is énekelt. Legnagyobb sikere a Manon Lescaut (Puccini) címszerepe volt, Ilosfalvy Róbert partnereként, alakítását az évszázad Manonjaként emlegetik. A premiert követő évben több mint negyven, telt házas Manon-előadást tartottak, amire csak ritkán akadt példa az Operaház történetében. Az Erkel Színházban nagyoperettekben is fellépett.

A mozivásznon is emlékezeteset alakított, például a Gerolsteini kaland (1957), a Felfelé a lejtőn (1958) és az Új Gilgames (1963) című filmekben.

53 évesen, 1982. november 24-én halt meg.

Az eddig jelöletlen közterület nevesítését az Újpesti Lokálpatrióták Egyesülete kezdeményezte még három évvel ezelőtt. A főváros tavaly hagyta jóvá az újpesti kezdeményezést - írja az önkormányzat.

Forrás:
ittlakunk.hu