Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

Zajos, tüzes téltemetés Wekerlén

Zajos, tüzes téltemetés Wekerlén

Ez lesz a 10. alkalom, hogy a Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) és a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (WKK) közösen megrendezi Wekerletelep egyik legnépszerűbb, látványos, hagyományőrző rendezvényét, a Téltemetést.

A program február 27-én, szombaton délután 4-kor kezdődik a kultúrház Petur utcai épületében.

Az ide érkező családok zajkeltő eszközöket készíthetnek, illetve közös munkával elkészül az óriási kiszebáb is, melyet szalmával tömnek ki, majd felöltöztetnek. Tarisznyájába bekerülnek azok a cédulák, melyekre előzőleg a gondjaikat írják fel a rendezvény résztvevői. A cédulákon kívül a forgatagban gondűző szalagokat is osztanak, melyeket hagyományosan gúzskarikára kötnek a szervezők, és később ezt is elégetik.

A többféle népi hagyományt ötvöző wekerlei rendezvény sajátos hangulatát leginkább a délután fél 6-kor a Petur utcából a telep főterére átvonuló tömeg adja. A menet a Kós Károly térig a rendezvényen készült télűző „hangszerekkel” űzi el a telet, de a résztvevők hozhatnak otthonról is zajkeltő eszközöket. A csoportot dobosok kísérik, és kikiáltók rigmusokkal segítik a hangulatkeltést. A főtéren a szervezők 6 órakor gyújtják meg az óriás máglyát, melyen a gondokkal együtt elégetik a kiszebábút. A rendezvény egyben tavaszköszöntés is, hiszen a Téltemetést közös tavaszköszöntő éneklés zárja.

A rendezvény minden programelemét a Wekerlei Társaskör önkéntesei végzik, ami különösen jó közösségépítő jelleget ad a sokakat ide vonzó télűző eseménynek.