Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

Megérkezett a karácsonyfa a Kossuth térre

Megérkezett a karácsonyfa a Kossuth térre

Megérkezett az ország karácsonyfája az Országház elé.

A körülbelül 18-20 méter magas, 65 centiméteres törzsátmérőjű, 5-7 tonnás ezüstfenyő a putnoki Kováts Géza Sándorné felajánlása.

A fenyőfa a katasztrófavédelem szakembereinek, a honvédség és a rendőrség munkatársainak közreműködésével érkezett meg a Kossuth térre, majd ezt követően díszítik fel. A felállítás nem volt nehéz, egy állandó, földbe süllyesztett foglalat épült erre a célra a délnyugati oldalon, amely a hatalmas fát a kialakított hevedercsatlakozók révén erős szélben is képes stabilan tartani.

A fenyőfára egy 130 centiméteres, 30 kilogrammos csillag alakú, óarany világítású csúcsdísz kerül majd. A díszítéshez - a korábbi évekhez hasonlóan - 2 400 folyóméter ledes fényfüzért használnak, 33 600 színes izzóval. A fa körül pedig 120 szánkóból álló kerítést állítanak fel. A szokásoknak megfelelően a fa mellé kerül a betlehemi jászol, amely december 24-én egészül ki a gyermek Jézussal.

A Kossuth tér és a karácsonyfa teljes díszkivilágítása advent első napjától látható. Vízkereszt napjáig díszíti a Kossuth teret, lebontását követően pedig a faanyagot - tűzifaként - rászorulóknak ajánlja fel az Országgyűlés Hivatala.