Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

Kőkeményen ellenőrzik a taxis hiénákat

Kőkeményen ellenőrzik a taxis hiénákat

A készenléti rendőrség a fővárosi bulinegyedben tartott háromnapos razziát, amelyet az engedély nélkül fuvarozó taxisok sem úsztak meg szárazon.

Érdekes és megdöbbentő adatokkal állt elő a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtök reggel. A police.hu oldalon számoltak be egy, a budapesti bulinegyedben, tehát az erzsébetvárosi, a terézvárosi és a belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyek környékén tartott razziáról.
A készenléti rendőrség a NAV-val, a BKK-val és az Innovációs és Technológiai Minisztériummal együttműködve tartotta meg az ellenőrzést november 15. és 17. között, a razzia célja pedig elsősorban a szórakozóhelyek környékén előforduló bűncselekmények felderítése és az azok elleni fellépés volt. Különös figyelmet fordítottak a hatóságok az engedély nélkül dolgozó taxisok kiszűrésére, s az eredményeket látva az akció sikeresnek bizonyult.

Ahogy azt Zsabka Zsolt, a BKIK Ipari Tagozatának elnöke, valamint Metál Zoltán, az Országos Taxi Szövetség elnöke az októberi, Ipar és Kereskedelem Napján tartott Taxi Expo utáni sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a lehető legkeményebben kell fellépni a hiénataxisok ellen, hiszen ezek a szabályszegők nem csak a szabályokat betartó taxisoknak okoznak komoly károkat, hanem a fővárosi turizmust is borzasztóan rossz színben tüntetik fel.

Úgy tűnik, a Taxi Expón elmondottak már most éreztetik hatásukat, ugyanis a háromnapos razzia során a rendőrök összesen 54 taxist ellenőriztek a bulinegyedben, melyekből 27 esetben indítottak eljárást különböző engedélyek hiánya miatt, továbbá 26 járművezető ellen szabálysértési eljárást is kezdeményeztek.