Sokkoló árak a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban

Sokkoló árak a Vörösmarty téri karácsonyi vásárban

Ahogy minden évben, idén is ünnepi hangulat költözött a Vörösmarty térre.

Pénteken nyitott a 20 éves Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren. Ahogy az eddigi években, idén is kirívóan drága, cserébe nem különösebben jó minőségű dolgokat lehet vásárolni a rendezvényen.

Az idei árakról a Pénzcentrum gyűjtött össze néhány információt. 900 forint alatt nincs forralt bor, a presszókávé 450 forint, a tea 700. Egy korsó sör 1000, de ha pálinkát kívánunk, akkor 1000 és 2000 forint között kell fizetnünk 4 cl-ért. A sima lángos 1000 forintba kerül, a sajtos-tejfölös 1500, ha viszont húsos raguval fogyasztanánk, akkor 2500 forintot kérnek érte. A kürtőskalács minden íze 1500 forint.

A jó hír, hogy a téren 16 vendéglátóhelyen hetente más-más tematikát követve várják az ünnepkörhöz kapcsolódó ételekkel a látogatókat. Szent Márton hetén számos libából készült ételt lehet kóstolni, a vadak hetén szarvas, őz, nyúl és vaddisznó szerepel a kínálatban, november végén kiemelt szerepet kap a káposzta, de megkóstolhatók lesznek a hanukához kapcsolódó tradicionális ételek, valamint lesz halak hete és újévi malac hete is.