Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

Aláírták, tényleg Kelenföldig járhat az 1-es villamos, egy fasor bánja

Aláírták, tényleg Kelenföldig járhat az 1-es villamos, egy fasor bánja

8,6 milliárd forintból, három megállóval hosszabbítják meg Kelenföldig az 1-es villamos vonalát.

Ha minden jól megy, másfél év múlva már utazhatunk is rajta.

Végre tényleg meghosszabbítják az 1-es villamost a Kelenföldi vasútállomásig. Az építkezések két héten belül valóban meg is indulhatnak.

A kivitezelés a közbeszerzés elhúzódása miatt már egy év csúszásban van, de onnantól, hogy a munkák megkezdődnek, a hárommegállós hosszabbítás építése a tervek szerint már csak egy évig és egy hónapig fog tartani. Az új villamospályát 2019 közepén veheti majd birtokba az utazóközönség. Három új állomás fog épülni: egy a Bikás parknál, egy a Bártfai utcánál, és a végállomás Kelenföld vasútállomás Etele téri oldalán. A tervezett közös végállomás az 1-es, 19-es és 49-es villamosok számára végül elmarad, az 1-es pályája a Somogyi út vonalában fog véget érni. A hárommegállós hosszabbítás 8,6 milliárd forintba kerül majd, és 100%-ban az Európai Unió finanszírozza.

A rég várt hosszabbításnak azonban nemcsak örömteli, de kellemetlen hozadéka is van: az Etele út közepén álló fasort ugyanis a villamosépítés miatt ki kell vágni. Bár kézenfekvőnek tűnik ez a megoldás, információink szerint az út szélén levő parkolósáv megszüntetésével sem férne el végig a két villamossín, úgyhogy a fasor megtartása nem lehetséges. A helyi lakók azonban ez ellen régóta tiltakoznak, Facebook-csoport is alakult az Etele úti fák megmentéséért.

Egyelőre ez lesz az 1-es villamos utolsó meghosszabbítása – korábban szó volt róla, hogy a vonalat a Bécsi út/Vörösvári úti végállomástól a Bécsi úton egészen Aranyvölgy vasútállomásig vigyék.