Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

A VIII. kerületben lehet Budapest legújabb fürdője

A VIII. kerületben lehet Budapest legújabb fürdője

Két éven belül megnyílhat a kerület strandja, mely a tervek szerint egész évben nyitva tartana.

A VIII. kerület polgármestere a napokban számolt be róla, hogy a Négy Tigris nevű egykori kínai áruház négy éve bezárt és a mai napig kihasználatlan ingatlanját négyfelé osztják majd. 

 A polgármester szerint a kilátásban van egy ligetes, három-négy-öt medencés strand kialakítása, amelyet egyaránt használhatnának az V., a VI., a VII., a VIII., a IX. és a X. kerületi családok.

Már tárgyaltak is a Budapesti Gyógyfürdők és Hévizei Zrt. (BGYH) vezetőjével, aki szerint Józsefváros alatt is legalább olyan jó minőségű, akár gyógyfürdőzésre alkalmas vizek buzoghatnak, mint a városligeti Széchenyi fürdő környékén. Szőke László, a BGYH vezérigazgatója szerint: ahhoz, hogy megbizonyosodjanak a víz minőségéről, előbb kutakat kell létesíteni, s annak költségei meghaladják a százmillió forintot. Egyébként a valójában 1,5-2 milliárdos beruházásból két év alatt kialakítható egy fürdő, amelynek mind a fejlesztésben, mind az üzemeltetésben részt venne a BGYH is. A vezérigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy önmagában nyári strandot már nem szabad építeni, csak ha télen is használható, így gazdaságosan üzemeltethető fürdőt.