Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

Újra ingyenes lesz a parkolás a Városligetben

Újra ingyenes lesz a parkolás a Városligetben

A Fővárosi Közgyűlés a parkolási rendeletét megváltoztatva lehetővé tette, hogy a Hungária Krt.-on élő autósok is igénybe vehessék a XIV. kerület parkolási kedvezményeit.

Zuglóban eltörölték azt a kötelezettséget is, hogy a parkolójegyet az autóban ki kell tenni.

Hamarosan megszűnik a hétvégi fizető parkolás is a Városligetben.

Mivel a Hungária krt. fővárosi tulajdonú, így eddig ott a főváros nem engedte a kerületi parkolási kedvezmények érvényesítését. A zuglói polgármester javaslatára – aki a helyi képviselő-testület felhatalmazásával fordult a fővároshoz – a közgyűlés feloldotta ezt a tilalmat, és lehetővé tette, hogy a Hungária krt.-on élő autótulajdonosok is éljenek a lakóhelyük szerint járó kedvezménnyel. (A rendelet november végén lép hatályba.) A városligeti hétvégi parkolás eltörléséről szintén döntött a fővárosi testület, így (újra) ingyenes lesz ott a parkolás. 

A Fővárosi Közgyűlés törölte a parkolójegy kihelyezésének kötelezettségét is Zuglóban. A fővárosi parkolási rendelet ugyanis eddig nem vette figyelembe az új típusú, klaviatúrás parkolóórákat, és előírta, hogy a megváltott parkolójegyeket jól látható helyre ki kell tenni. Zugló esetében ez a fővárosi előírás indokolatlan volt, hiszen a központi rendszer a rendszám begépelésével automatikusan rögzítette az autót és a parkolás megkezdését is.