Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

Tesztelik az e-jegyrendszert az egyik HÉV-állomáson is

Tesztelik az e-jegyrendszert az egyik HÉV-állomáson is

Megkezdődött az első HÉV-állomáson is az elektronikus jegyrendszer elemeinek telepítése – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Péntektől a H6-os HÉV Közvágóhíd végállomásán is elkezdik telepíteni az e-jegyeket érvényesítő eszközöket – jelentette a BKK.

 A berendezésekkel egyelőre az utasoknak nincs teendőjük, csak az elektronikus jegyrendszer teljes indulásától lesznek majd használhatók.

A most induló teszteken a BKK és a gyártó Scheidt & Bachmann a közlemény megfogalmazása szerint valós körülmények között szerez majd tapasztalatokat – például a szoftverbeállításokat, a megdelelő adatkapcsolatot vagy az időjárásállóságot illetően –, amelyek segítségével tökéletesíthetik a készülékeket a sorozatos telepítés előtt.

A tesztelés helyszínéül azért ezt az állomást választották, mert frekventált helyen található, így többen ismerkedhetnek meg az eszközökkel. A készülékeket viszont egyelőre csak szűkebb körben, külön erre a célra biztosított kártyákkal fogják tesztelni a BKK és a rendszert szállító cég szakemberei.

A HÉV-vonalakon a tervek szerint csak a legforgalmasabb állomásokon – például a Batthyány téren, a Margit hídnál, az Örs vezér terén és a Boráros téren – lesznek beléptetőkapuk, a többi megállóhelyen, például a HÉV Közvágóhíd végállomáshoz is érvényesítőkészülékeket telepítenek a peronra.

Attól függetlenül, hogy beléptetőkaput vagy érvényesítőkészüléket építenek ki az adott HÉV-állomáson, a rendszer teljes indulása után ki- és belépéskor egyaránt minden utasnak érvényesítenie kell majd a kártyáját. 
 
Az elektronikus jegyrendszer bevezetésével összesen 530 állomási érvényesítőkészüléket helyeznek üzembe a kapukkal nem zárható HÉV-állomásokon, illetve azokon a metróállomásokon, ahol nincs lehetőség beléptetőkapuk telepítésére.

Az eszközök sorozatos kiépítése várhatóan 2018-ban kezdődik, de mindenütt elindulnak az előkészítő munkálatok.

Forrás:
hvg.hu