Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

Forgalomba állnak az új, repülőtérre közlekedő autóbuszok

Forgalomba állnak az új, repülőtérre közlekedő autóbuszok

A Fővárosi Önkormányzat döntése alapján a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) megrendelésére 2017. július 8-ától, szombattól elindult a 100E járat. 

Ennek köszönhetően már közvetlenül, átszállás nélkül is el lehet jutni közösségi közlekedéssel Budapest belvárosából a repülőtérre. 

A Deák Ferenc tér és a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között a VT-Arriva Kft. által üzemeltetett alacsonypadlós, légkondicionált Mercedes Conecto G típusú autóbuszok közlekednek majd, amelyek a könnyebb felismerhetőség érdekében egyedi megjelenést kaptak.

A hét minden napján elsőajtós felszállási rendben közlekedő járat a Deák Ferenc térről hajnal 4 órától 23:30-ig félóránként indul minden egész és fél órakor. A repülőtérről az első járat hajnal 5 órakor, az utolsó járat pedig 0:30-kor indul a belváros felé, ugyancsak félóránként. A 100E autóbusz a repülőtéren a megszokott BKK megállóban áll meg, amely az érkezési szinten a két terminál között található. A 200E és a 900-as járatra is ugyanott, a 100E járat mögötti megállóban lehet felszállni.

Az autóbusz a repülőtér felé csak a Kálvin téren (a 9-es autóbusz és a 83-as trolibusz megállóhelyén) áll meg, illetve kora reggel az első két járat az Astoria M megállóhelyen (a 47-es, a 48-as, a 49-es villamosok és a 9-es autóbuszok megállóhelyén) is. A repülőtér felől a Deák Ferenc tér irányába közlekedő autóbuszról a Kálvin téren és az Astoriánál is le lehet szállni.

Az új járat a repülőtér forgalmas időszakaiban többletszolgáltatásként biztosítja a belvárost elérő közvetlen kapcsolatot, mind a 200E, mind a 900-as járat kínálata változatlanul megmarad, így a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér elérése továbbra is éjjel-nappal biztosított.

Vásárolja meg előre repülőtéri vonaljegyét!

A szolgáltatásra a BKK díjszabása, valamint a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló kormányrendeletben előírtak vonatkoznak. A 100E autóbuszokra külön repülőtéri vonaljegyet kell váltani, amelynek ára 900 Ft, ezen kívül más jegy vagy bérlet a járaton nem érvényes. A BKK javasolja, hogy a repülőtéri vonaljegyet előre vásárolják meg

  • az ügyfélközpontokban,

 

  • BKK automatákból,

 

  • illetve a pénztárakban.

A BKK személyzetet is biztosít a jegyek értékesítésére, ellenőrzésére és az utasok tájékoztatására a járat megállóhelyein az utasforgalom szempontjából legforgalmasabb időszakokban.

Forrás:
bkk.hu