Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

Súlyos és tartós vízhiány lépett fel Budapesten

Súlyos és tartós vízhiány lépett fel Budapesten

Továbbra is intenzíven zajlanak a fővárosi uszoda-felújítások a júliusi vizes világbajnokság előtt.

A Császár-Komjádi és a Hajós Alfréd uszodák a rekonstrukció, a Duna Aréna pedig a vízilabda Bajnokok Ligája döntő miatt nem elérhető jelenleg a lakosság számára.

A ma kezdődő férfi vízilabda Bajnokok Ligája-döntő, a Final Six lesz az első hivatalos sportesemény a Duna Arénában – hangsúlyozta Borsa Miklós vizes vb szóvivője. 

 "A Final Six az egyik főpróbája a Duna Arénának, hiszen nem sokára lesz egy úszó Budapest-bajnokság is. Az aréna március óta terheléses próbaüzemmel működik, és most már a versenyek is megkezdődnek" - mondta a szóvivő.

A vízilabdatorna miatt az itt gyakorló sportolóknak és civileknek a következő napokban más helyszínt kell keresniük, ez azonban a fővárosban zajló uszodafelújítások miatt nehézségekbe ütközik, ezért az InfoRádió megkereste a Nemzeti Sportközpontokat, hogy mely uszodák elérhetők.

Az NSK közölte, hogy az úszó- és a vízilabda-szövetség egyeztetésének megfelelően a sportolók a Tüske-, a Széchy- és a tervek szerint a BVSC uszodában edzhetnek. AZ NSK jelezte, hogy továbbra is zajlik a Császár-Komjádi és a Hajós Alfréd uszoda felújítása, és az ütemtervnek megfelelően halad. Ezt Borsa Miklós vizes vb szóvivője is megerősítette.

A munkálatok véget érnek júniusban, de ez még mindig nem sok jót jelent még a nagyközönségnek, mert csak augusztus 20., a masters világbajnokság után nyílnak majd meg előttük azok a medencék, amelyeket addig nélkülöznie kell" - mondta Borsa Miklós.

Az NSK arról is beszámolt, hogy a rekonstrukció keretében a homlokzat felújítása zajlik a Császár-Komjádi uszodában, ahol a fedett 50 méteres medence burkolása is folyamatban van. A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában jelenleg a medencék burkolásának utolsó fázisát és a hozzájuk tartozó gépészeti rendszerek cseréjét végzik el. Az itt található Széchy Tamás uszoda öltözőit rövid időn belül újra lehet használni. Az NSK jelezte, hogy ezt a létesítményt a lakosság jelenleg korlátozott időtartamban tudja használni.

Az uszodaberuházás keretében tavaly szeptemberben zárták be a Dagály strandfürdőt, amely teljesen megújul. A tervek szerint a rekonstrukció érinti a medencéket, a játszótereket, a sportpályákat, az öltözőket, valamint a fürdő épületeit is. A vizes vb utáni masters világbajnokságra egy új 50 méteres medencét is építenek. A strandfürdőt és az úszóarénát összekötő fedett átjárót várhatóan ősszel kezdik el és 2018 tavaszán fejezik be.

A júliusi vizes világbajnokság előtt jelentősen átalakul a Duna Aréna környéke. Február elején kezdődött a Rákos-patak felett, a Népfürdő utcánál épülő gyalogos- és kerékpáros híd kivitelezése, ezzel várhatóan június 30-ra végeznek. A Dráva utca és a Margit híd közötti szakaszon gyalogossétány épül, és korszerűsítik a közvilágítást is.

Forrás:
inforadio.hu