Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

Bezár a Planetárium!

Bezár a Planetárium!

A tavalyi beázás után ugyan még kinyitott a népligeti Planetárium, de az épület állapota annyira rossz, hogy kénytelen bezárni a kapuit: június 18-án határozatlan időre bezár.

Állami támogatásra lenne szükség a felújításhoz és az újranyitáshoz, a javításokat, fejlesztéseket önerőből az intézmény nem tudja fedezni.

A támogatásról viszont csak őszre várható leghamarabb döntés.

Az épület mára baleset veszélyessé vált. A szerkezetileg hibás, lapos tetőszerkezet annyira beázik, hogy használhatatlanná vált a ruhatár teljes területe, a női mosdó több fülkéje. A látogatói körfolyosót és a személyzeti részleget nem lehet lezárni, itt vödröket kerülgetnek az itt dolgozók és a látogatók az esős napokon. A körfolyosón hatszáz égő imitálja a csillagos égboltot, ezek vezetékei miatt a beázás zárlatot, tüzet, áramütést okozhat.

A kupolán kívül gyakorlatilag mindenhol vissza kellene bontani a tetőt és egy teljesen más konstrukcióval újjáépíteni. A 23 méter átmérőjű félgömb alakú kupola és a vetítőterem is nagyon rossz állapotban van. A kupola belső burkolata az 1970-es években használt fehér, de lyukacsos fémlapokkal van bélelve, amely már csak a találkozási pontokon fehér, a többi felület teljesen elszürkült a portól. Takaríthatatlan, pedig mosással, porszívózással, festéssel is próbálkoztak már az itt dolgozók. 

Az állami támogatás problémája az is, hogy az intézmény a Népligetben áll, amely az állam, a fővárosi és a X. kerületi önkormányzat osztatlan közös tulajdona. Amíg ezt nem rendezik, vagyis az állam a Planetárium néhány száz négyzetméterét nem tudja kisajátítani, addig valószínűleg semmi nem fog történni.

Aki még szeretné megnézni a Planetáriumot, az június közepéig megteheti, május 27-én (szombaton) gyereknap alkalmából pedig a gyerekek ingyen látogathatják a műsorokat.

Forrás:
ittlakunk.hu