Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

Felavatták Szusza Ferenc szobrát Újpesten

Felavatták Szusza Ferenc szobrát Újpesten

Felavatták az Újpest labdarúgócsapatának legendás játékosát és edzőjét, Szusza Ferencet ábrázoló szobrot csütörtökön a róla elnevezett stadion mellett.

Somos András, az UTE elnökségi tagja elmondta, hogy az embernagyságúnál némileg nagyobb bronzszobor Szabó Sándor Ferenc alkotása, amelyet Keleti Márton 1951-ben készült vígjátéka, a Civil a pályán című film egyik Balaton-parti jelenete ihlette.

Köszöntőbeszédében Somos az újpesti labdarúgás legemblematikusabb alakjának nevezte Szuszát, aki 21 év alatt 472 mérkőzésen 518 gólt szerzett, csupán egy alkalommal volt kiállítva és négyszer nyert bajnokságot, ami “ilyen színvonalon világszerte is szinte egyedülálló teljesítmény.”

Szusza a pályafutása befejezését követően edzőként tevékenykedett, az Újpesten kívül irányította a Győri ETO, az Egri Dózsa, a lengyel Górnik Zabrze, illetve a spanyol Real Betis és Atlético Madrid csapatát is.

A  Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében a Ferencváros egykori kiváló játékosa, Nyilasi Tibor – Szusza életművére utalva – úgy fogalmazott, ahhoz, hogy a magyar futball visszakerüljön méltó helyére, meg kell őrizni a hagyományokat, mert abból lehet táplálkozni és építkezni.

Forrás:
24.hu