Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

Nagy változás vasárnaptól, erre vártak a budapestiek

Nagy változás vasárnaptól, erre vártak a budapestiek

Szombaton véget ér a Róbert Károly körút Árpád híd és Vágány utca közötti szakaszának teljes felújítása, így vasárnaptól a teljes útszakaszt korlátozások nélkül, az új forgalmi rendnek megfelelően használhatják az arra közlekedők.

Nyolc hónapig tartó munkával elkészült a Róbert Károly körút Árpád híd és Vágány utca közötti két és fél kilométeres szakaszának teljes rekonstrukciója.

Az arra közlekedők vasárnaptól immár forgalomkorlátozások nélkül használhatják a felújított útszakaszt – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A 2016. szeptember 17-én kezdődött munkára azért volt szükség, mert az útszakaszon az azt megelőző 33 évben nem végeztek nagyobb felújítást, ezért az útpálya jelentősen elhasználódott. A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ komplex, mobilitásmenedzseri szemlélettel kezdett a rekonstrukciós munkába, hogy ne csak a közút, de a teljes kapcsolódó infrastruktúra is megújulhasson.

A tavaly szeptemberben kezdődött komplex felújítás eredményeként 48 ezer négyzetméteren új aszfaltréteg, illetve pályaszerkezet épült az elhasználódott útpálya helyén, az Angyalföldi utca és a Vágány utca között új kerékpárút vezet, akadálymentesítették a gyalogátkelőhelyeket, megújultak a járdafelületek, felújították a Lehel utcai csomópontban a villamosvágányokat, az Esztergomi úti és a Népfürdő utcai hidakat, a hozzá tartozó korlátokat és lépcsőket, valamint – ahol szükséges volt – a közvilágítást és a közműhálózatot.

A személygépkocsival közlekedők számára visszafordulási és balra kanyarodási lehetőség létesült a Pap Károly utcánál, valamint kis mértékben változik a Lehel utcai csomópont forgalmi rendje, a közösségi közlekedést igénybe vevők pedig újra eredeti útvonalon utazhatnak a 105-ös busszal.

Megújult a közvilágítás és a biztonságos közlekedés érdekében kamerarendszert építettek ki. Több mint 70 új fát és közel 12000 cserjét telepítettek.

A rekonstrukció fővárosi önkormányzati forrásból készült el, mintegy 1352 millió forintos költségből.

A Róbert Károly körúton személygépkocsival közlekedők május 14-től (vasárnaptól) az alábbi kisebb változásokat tapasztalhatják a megújult útszakasz forgalmi rendjében:

  • Véglegesítik azt a visszafordulási lehetőséget a Pap Károly utcánál, amelyet a felújítás ideje alatt ideiglenesen vezettek be az Árpád híd felől érkezők számára. Ugyanitt a Pap Károly utcába történő balra kanyarodási lehetőség is megmarad, a sáv forgalmát külön jelzőlámpa irányítja.
  • A Lehel utcai csomópontban a Dózsa György út felől érkezők számára megszűnik a közvetlenül a Róbert Károly körútra való balra kanyarodási lehetőség. Ehelyett a gépkocsival közlekedők, a csomópont után visszafordulva, majd jobbra kanyarodva térhetnek rá a Róbert Károly körútra.
  • Az útszakasz M3-as autópálya felé vezető útpályáján a felújítás során a külső sáv megszűnt, így a korábbi négy helyett három áll a közlekedők rendelkezésére, ahogy a körgyűrű más szakaszain is. Az így felszabadult helyen kerékpárút létesült, illetve az útpálya távolabb került az út menti épületektől.
  • A felújított útszakaszon tilos lesz a parkolás. A korábbi várakozóhelyek helyén zöldfelületek létesültek, kerékpárút, koncentrált rakodóhelyek épültek.
  • A Népfürdő utcai lehajtónál rövid buszsávot alakítottak ki a Róbert Károly körúton közlekedő buszok besorolásának elősegítésére.

A rekonstrukció elkészültével ismét eredeti menetrend szerinti, Lehel utca–Róbert Károly körút útvonalán viszi az utasokat az Apor Vilmos tér felé közlekedő 105-ös busz, ezáltal újra érinti a Béke tér, a Lehel utca/Róbert Károly körút és a Vágány utca/Róbert Károly körút megállóhelyet.

Forrás:
inforadio.hu