Munkáspárt programjai

A Magyar Munkáspárt programja

Miért van az?

Egy szabályt ismerünk:

A Munkáspárt Budapesti honlapja

Fogjunk össze a jövőnkért

Támogatni kívánom anyagilag a Munkáspártot

Megjelent A Szabadság legújabb száma: Megjelent A Szabadság legújabb száma:

Levelezésem

PayPal adomány

Hírlevélre feliratkozás

Csatlakozz infólistánkhoz, ahol minden fontos információról értesülhetsz.

HÍRLEVÉLRE VALÓ FELIRATKOZÁSHOZ
Ide írd az e-mail címed:

Áprilisig kapott haladékot a BKV a szakszervezetektől

Áprilisig kapott haladékot a BKV a szakszervezetektől

A bértárgyalások felgyorsítása érdekében kollektív munkaügyi vitát tartott a BKV hétfőn.

A szakszervezetek sztrájkolni is készek, ha áprilisig nem rendeződik a vita - 30 százalékos béremeléssel lennének elégedettek.

A BKV kollektív munkaügyi vitát tartott hétfőn, ahol közleményük szerint a vállalat vezetőségén kívül a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) vett részt. A szakszervezetek kijelentették, hogy ha a vita az általuk meghatározott határidőn túl is eredménytelen lesz, a sztrájktól sem riadnak vissza.

A BKV vezetősége a találkozón elmondta, hogy hosszú távon határozottan rendezni szeretnék a bérfeszültségeket. Tehát elkötelezett a szükséges béremelés és más humánstratégiai intézkedések iránt. Ugyanakkor a szakszervezetek megértését kérték, mivel a források előteremtéséhez elfogadott üzleti terv kell, ugyanis anélkül nem tud kötelezettséget vállalni a BKV.

Gulyás Attila, a tárgyalásokon résztvevő VTDSZSZ elnöke az MTI-nek elmondta, hogy áprilisig adtak haladékot a BKV-nak, ha addig nem történik változás, akkor sztrájkolni is hajlandóak. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy egy esetleges a sztrájk első napján a szolgáltatás 66 százalékát kell biztosítani óránként és vonalanként. A második napon viszont csak csúcsidőben kell tartani az elégséges szolgáltatás mértékét. Csúcsidőn kívül pedig akár el sem indulhatnak a járatok, ha napi átlagban teljesül a 66 százalékos szolgáltatási színvonal.

A szakszervezeti vezető azt is mondta, hogy az állami közlekedési társaságoknál bejelentett 30 százalékos bérfejlesztéshez hasonló emelést szeretnének elérni, az elmaradt bérű dolgozóknak pedig ezen felül 5 százalékos emelést kértek. Gulyás Attila jelezte, hogy a BKV 9600 dolgozójából mintegy ezer gondolkodik azon, hogy beadja a felmondását.

A BKSZSZ és a VTDSZSZ képviselői a tárgyaláson azt is mondták, hogy a munkaerő megtartása érdekében további intézkedésekre, így például a munkakörülmények javítására, juttatások bevezetésére is szükség lehet.

Forrás:
origo.hu